Fietsen voor een goed doel

Tour for life
In onze wijk wonen 2 zeer fanatieke wielrenners, te weten zijn Frank van der Hul en Niek Otte. Zij gaan dit jaar een geweldige uitdaging aan. In augustus rijden zij een 8-daagse sponsorfietstocht vanuit Italië naar Nederland voor het Daniel den Hoed Fonds. Een geweldige en heftige uitdaging die Frank en Niek samen aangaan als team 010 Hoogte meters. Er wordt hard getraind. Rottebewoners wees gerust, zij trainen niet langs de Rotte. Hun doelstelling is om zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen. En daarbij hebben zij u hulp hard nodig!

Tour for Life zoals de tocht heet financiert succesvol kankeronderzoek. De opbrengst van de deelnemers investeert Tour for Life rechtstreeks in onderzoek naar persoonlijke medicatie, een hoopgevende methodiek die een groot deel van de ruim 100.000 mensen die jaarlijks de diagnose ‘kanker’ krijgen, een oplossing moet bieden. Nog steeds sterven jaarlijks 43.000 mensen aan kanker.

Persoonlijke medicatie

Patiënten met een bepaalde vorm van kanker, krijgen nu meestal eenzelfde behandeling. Dit terwijl het overduidelijk is dat er grote verschillen zijn in hoe individuele patiënten anti-kankermedicijnen verdragen en hoe tumoren er op reageren. Op basis van wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen wetenschappers onder andere in het Erasmus MC Kanker Instituut in Rotterdam hoogstaande behandelingen die precies passen bij de patiënt. Iedere patiënt het juiste medicijn, in de juiste dosis, op het juiste moment en voor de juiste duur, voor een maximaal resultaat. Want iedere patiënt is anders. Deze aanpak heet Personalized medicine (persoonlijke medicatie).

Sponsort u ons?

Het zou geweldig zijn als u ons wil sponsoren. Dit kan via de website https://www.tourforlife.nl/010-hoogte-meters. In het buurthuis van BSW Terbregge staat een z.g. rode donatie hoed.

Frank van de Hul en Niek Otte