Het perfecte cadeau

omslag TB 100 jaar
Wellicht heeft u dit ook, de kerst nadert en welk mooi cadeau zal ik geven? Dit jaar helpen wij u uit de brand. Wij hebben een prachtig duurzaam cadeau dat leerzaam is en bovendien machtig interessant. Het is een juweeltje. Het is een boek geschreven naar aanleiding van het honderdjarig bestaan van Terbregge's Belang. Het behandelt Terbregge en de omgeving over de afgelopen 100 jaar. Het boek bestaat uit 128 pagina's en staat boordevol met foto's en prachtige verhalen. Het is een aanwinst voor ieder huishouden. We weten zeker dat u uzelf en een ander hiermee een groot plezier doet! Het boek is tot stand gekomen in samenwerking met de Historische Commissie van de bewonersorganisatie Vereniging Terbregge's Belang en Chris Mast, journalist en historicus. 

Er is ongeveer anderhalf jaar aan gewerkt om alle verhalen en foto's goed weer te geven. Het staat vol met interessante weetjes. Wist u bijvoorbeeld dat in 1923 kassier van de Rabobank in Terbregge ervandoor ging met maar liefst ƒ 70.000,00. Gerekend naar de huidige waarde is dit ongeveer een half miljoen. Hoe dit verhaal verder gaat, kunt u lezen in dit boek. Verder verwacht u mogelijk saillante details van onenigheden tussen bestuursleden. Deze blijven (gelukkig) uit. Gedurende de afgelopen 100 jaar hebben de bestuursleden van Terbregge's Belang vooral het belang van de bewoners voor ogen gehad.

Onderlinge meningsverschillen waren ondergeschikt aan het belang van de bewoners Hiervan wordt, zonder dat het saai wordt, verslag gedaan. Bovendien wordt aandacht besteed aan ontwikkelingen rondom Terbregge zoals in het Molenlaankwartier en Hillegersberg-Schiebroek. Wist u bijvoorbeeld dat het eindpunt van tramlijn 14 ooit bedoeld was om te eindigen in Terbregge? De tram zou over de Molenlaan rijden en over de Rotte richting Terbregge. Dit plan dateert uit maart 1963. 

Ook wordt aandacht besteed aan de plaatsing van het monument Operatie Manna op de geluidswal langs de A 20. Ook Nieuw Terbregge komt uitgebreid aan de orde. 

Het boek is vanaf begin december te koop en te bestellen via de website van de bewonersorganisatie vereniging Terbregge's Belang. De verkoopprijs is € 19,50, exclusief eventuele verzendkosten. Leden van de vereniging betalen € 15,00. Indien u lid wordt, kunt u gelijk al het boek kopen tegen deze verenigingsprijs. Het lidmaatschap van de vereniging bedraagt € 10,00 per jaar. Hieronder treft u een bestelformulier aan waarmee u het boek kunt bestellen.

Het is een aanrader. U zult er geen spijt van hebben; dat garanderen wij. Bovendien steunt u een vrijwillige bewonersorganisatie die al 100 jaar opkomt voor de bewoners van Terbregge.

 

Bestelling boek

Generated with MOOJ Proforms Version 1.3
* Vereiste informatie.
Voorletters *
Achternaam * Uw achternaam inclusief eventuele voorvoegsels
Adres * Straat en huisnummer, plus eventuele toevoeging
Postcode *
Woonplaats *
E-mail adres * Het e-mail adres wat wij mogen gebruiken om in contact met u te komen

 

Bevestig uw bestelling door de datum en plaats in te vullen en door op Akkoord te klikken.

Datum * Vul de datum van vandaag in
Plaats * Vul de plaats in ter bevestiging

 

De prijs van het boek "100 jaar Terbregge's Belang" bedraagt € 19,50. Betalende leden ontvangen een korting van € 4,50 en betalen dus € 15,-. Indien wij u het boek moeten toezenden kost dat € 4,15 (alleen binnen Nederland).

Maak een keuze * Bepalend is of u in 2018 € 10 contributie heeft betaald.
U bent betalend lid van Terbregge's belang
Geen lid van Terbregge's Belang
Lidnummer (staat op het bankafschrift) U kunt het lidnummer vinden op het bankafschrift met de betaling van de contributie voor Terbregge's Belang.
Verzending * Wij kunnen het boek voor € 4,15 naar u verzenden (alleen in Nederland).
Ja, stuur het boek aan mij. De kosten bedragen € 4,15
Nee, ik kom het boek zelf ophalen

U maakt uw bestelling compleet door het juiste bedrag over te maken op rekening NL27RABO 0362 1307 36 t.n.v. Terbregge's Belang, onder vermelding van "Boek 100 jaar" en uw naam (dezelfde naam als hierboven).

Opmerking Hier kunt u een eventuele opmerking kwijt