A13/A16: Gebiedstafel 1

Zoals u hebt kunnen lezen in buurtkrant van december staan voor eind januari 2014 de eerste bijeenkomsten van de gebiedstafels A13/A16 geplant. Voor één van de 12 beschikbare plekken is Terbregge's belang uitgenodigd om aan te schuiven bij de gebiedstafel Terbregseveld. Deze gebiedstafel is gepland op vrijdag 24 januari.
trace a13a16 december 2013

 Tijdens gebiedstafel 1 krijgen de deelnemers informatie over reeds bekende onderwerpen betreffende de inpassing en kaders die vastliggen. De deelnemers kunnen binnen de bestuurlijk vastgestelde kaders nieuwe gespreksonderwerpen aandragen. Rijkswaterstaat en de regiopartners zullen de gespreksonderwerpen daarna bundelen en verwerken op een kaart, de zogeheten Agendakaart. De betrokken bestuurders krijgen de Agendakaart met de bevindingen van de gebiedstafels voorgelegd.
Gebiedtafel 1 is dus de gelegenheid om zaken op de kaart te zetten die voor ons van belang zijn. Dit kan zijn het naar voren brengen van waar onze prioriteiten liggen, maar ook om de "vergeten" aandachtspunten op de agenda te krijgen. Een voorbeeld hiervan zijn de diverse vervuilde
gronden in Terbregge. Deze zijn nu (min of meer) stabiel door de druk van het veen, maar wanneer er een weg wordt aangelegd kan de druk van het veen veranderen en de vervuiling zich verspreiden.

Misschien kent u nog een ander onbekend aandachtspunt in de buurt van het tracé? Geef het aan ons door via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Enkele handige links bij dit onderwerp:

Deelnemers aan gebiedstafel Terbregseveld:

  1. Platform Regiopark Rottemeren (http://www.platforma13a16.nl)
  2. Bewonersorganisatie Ommoord (http://www.boo.nl)
  3. Terbregge's Belang (http://terbregge.nl)
  4. Bewonersorganisatie Rottekade
  5. Stichting RotteVerband
  6. (http://www.rotteverband.nl)
  7. Rotta (http://www.rottanatuur.nl)
  8. Stichting Plezierrivier
  9. Vertegenwoordiging omwonenden langs tracé